مقاله شماره 4

  • خانه
  • منوی اصلی
  • آموزش
  • مقالات آموزشی
  • مقاله شماره 4

مقاله شماره 4

بسیاری از گفتگوهای دوستانه یا  قراردادهای تجاری بزرگ معمولاً از یک دیدار دوستانه شروع می شود. ممکن است شخصی را که قصد دارید به عنوان شریک تجاری یا شریک زندگی برای آینده خود برگزینید شما را به صرف شام در یک مهمانی رسمی خانوادگی یا در یک رستوران دعوت کند. توصیه میکنم قبل از  اینکه عازم مهمانی شوید این مطلب را با دقت بخوانید تا با آداب غذا خوردن در یک مهمانی کاملاً آشنا شوید و بتوانید تأثیر فوق العاده ای را برروی طرف مقابل بگذارید.
معمولاً بهترین حالت برای قرار گرفتن دور میز به گونه ای است که هیچ دو زن یا دو مردی کنار هم قرار نگیرند. از طرفی دیگر افراد بزرگ تر کنار هم و در رأس میز و افراد جوان تر کنار هم و در طرف دیگر میز قرار بگیرند.

طرز نشستن در پشت میز هم یکی دیگر از نکات آداب غذا خوردن است که تا حد زیادی بیانگر نوع شخصیت شماست. غالباً افراد ی که از اعتماد به نفس بالایی بر خوردار هستند به صورت صاف می نشینند. یکی از اصول مهم غذا خوردن درست نشستن بر روی صندلی پشت میزغذا خوری است. بهتر است هنگام صرف غذا به حالت کشیده و صاف بر روی صندلی قرار بگیرید  و از هر گونه قوز و خم کردن بیش از حد پشت یا گردن خود، به جلو یا عقب اجتناب کنید. همچنین حین صرف غذا  از خم شدن روی بشقاب غذا خود داری کرده و غذا را به سمت دهان خود بیاورید.

 دیگر نکات ضروری حین صرف غذا، استفاده صحیح از دستمال سفره می باشد. قبل از صرف غذا باید دستمال سفره بر روی زانو قرار گرفته و تا پایان غذا همان جا بماند. در صورتی که  قصد ترک کردن موقتی میز را دارید باید دستمال سفره را بر روی صندلی گذاشته  تا دیگران متوجه بازگشت شما باشند. بعد از اتمام غذا هم باید دستمال سفره را بدون مچاله یا تا کردن در سمت راست بشقاب ها قرار دهید. معمولاً در حین غذا خوردن از دستمال سفره برای پاک کردن دور دهان ( نه همه ی صورت ) به صورت آرام و آهسته استفاده می شود.

بهتر است زمان غذا خوردن با آرامش یا صحبت های دلنشین سپری شود. در این زمان از جر و بحث و موضوعات بحث بر انگیز یا صحبت در مورد عناوین سیاسی یا توضیح  در مورد رژیم غذایی خاص خود و ...  دوری کنید.  جدای از این موارد، حواستان باشد حین صحبت کردن باقاشق و چنگال به افراد دور میز اشاره نکنید.

بهتر است قبل از چشیدن غذا به آن نمک و ادویه اضافه نکنید، این کار نشانه ی بی احترامی به میزبان و آشپز می باشد.
برای سرد شدن سوپ کمی صبر کنید نه اینکه آن را فوت کنید و هنگام خوردن از هورت کشیدن آن خود داری کنید.
هنگام صرف سوپ قاشق را از پهلو به دهان خود نزدیک  و هنگام صرف غذا قاشق را از رو برو به دهان وارد کنید.
غذا خوردن با عجله و یا بر داشتن لقمه های بزرگ و یا تکه کردن غذا به اندازه های بسیار کوچک،  نشانه هایی از بی ادبی نسبت به میزبان به شمار می رود.
هنگام غذا خوردن از کارد و چنگال مخصوص هر مورد استفاده کنید. توجه داشته باشید قاشق سوپ خوری گرد و قاشق غذا خوری بیضی شکل هستند.
برای بریدن تکه های گوشت چنگال را در دست چپ گرفته و گوشت را در جای خود محکم کنید و چاقو را در دست راست گرفته و با آن گوشت را تکه کنید، سپس چنگال را به دست راست منتقل کرده و تکه ی گوشت را میل کنید.
هیچ گاه سر میز هوس نکنید استخوان ها را بلیسید.
برای جدا کردن استخوان یا غضروف به جای استفاده از دست از چنگال مربوطه  کمک بگیرید. در صورتی که با خوردن غذای خاصی آشنایی ندارید بهتر است قبل از شروع کمی به خوردن دیگران دقت کنید.
هل دادن بشقاب بعد از تمام شدن غذا نشانه ی بی نزاکتی است.
لطفاً سر میز تکه های باقی مانده را از لای دندان ها در نیاورید. برای این کار بهتر است عذر خواهی کرده و میز را ترک گفته و این کار را در دستشویی انجام دهید.

برای بر جای نماندن لکه های چربی بر روی لیوان ها بهتر است قبل از نوشیدن دور دهان خود را تمیز کنید.
 هنگام صرف غذا هیچ گاه آرنج خود را بر روی میز قرار ندهید. این کار را بعد از اتمام غذایتان می تواند انجام دهید.
اگر در رستوران هستید هیچ گاه باقی مانده ی غذایتان را به خانه نبرید.
از کشیدن سیگار هنگام صرف غذا به طور جدی اجتناب کنید.
سعی کنید قاشق و چنگال با دندان هایتان برخورد نداشته باشد و صدا ندهد.

برای گرفتن قاشق بهتر است از دست غالب استفاده شود. برخی افراد راست دست و برخی چپ دست هستند که بهتر است برای کنترل بهتر و بیشتر قاشق، آن‌را در دست غالب خود قرار دهند.

از سه انگشت دست برای کنترل قاشق استفاده می‌شود. به‌این صورت که وسط دسته‌ی قاشق باید بین انگشت اشاره و انگشت وسط دست و قسمت انتهای قاشق با انگشت شست گرفته شده و حرکات تحت کنترل قرار می‌گیرد و در واقع انگشت شست نقش تکیه‌گاه اصلی و تحمل وزن قاشق را برعهده دارد. در برخی مصارف برای کنترل حرکات قاشق کاملا در کف دست قرار می‌گیرد.

اگر سهوا چیزی را بر روی لباس مهمان دیگری ریختید با خونسردی از وی عذر خواهی کنید و بگذارید خود فرد به کمک پیش خدمت آن را تمیز کند و خودتان اقدام به تمیز کردن لباس فرد نکنید.
از دیگر اصول مهم در آداب غذا خوردن قدردانی  از میزبان است. حتماً و حتماً در پایان غذا صمیمانه از میزبان تشکر کنید و کارد و چنگال ها را به صورت موازی در سمت راست بشقاب ها قرار دهید.

 

تمامی حقوق متعلق به سازمان منطقه آزاد کیش میباشد. طراحی و پیاده سازی توسط: یاس کیش